Εννοιες και Φαινόμενα από τον Φυσικό Κόσμο για Μικρά Παιδιά

Καλλέρη Μαρία

Διαστάσεις

24X17 cm

Σελίδες

332

ISBN

978-618-5146-28-3

ID ευδόξου

59373983

Τιμή

28.62 31,80€

Ποσότητα

Προσθήκη στο Καλάθι

Ιδέες και Προτάσεις για Δραστηριότητες από την Ύλη και τις Ιδιότητές της, τη Θερμότητα, την Κίνηση, τους Μαγνήτες και τον Διαστημικό Χώρο

 

          Οι ηλικίες μεταξύ τεσσάρων και δέκα ετών αναγνωρίζονται διεθνώς ως η περίοδος κατά την οποία τα παιδιά αποκτούν την αίσθηση φαινομένων του φυσικού κόσμου και διαμορφώνουν στοιχεία επιστημονικών εννοιών. Μερικές από τις πιο σημαντικές έννοιες και φαινόμενα συναντώνται συχνά στην καθημερινή ζωή και προέρχονται από τον κόσμο της Φυσικής και τον Διαστημικό χώρο.

          Στο βιβλίο αυτό, παρουσιάζονται σειρές πλήρως αναπτυγμένων αρθρωτών δραστηριοτήτων και υποστηρικτικό υλικό με τα οποία επιδιώκεται η εισαγωγή και εξοικείωση των μικρών παιδιών σε βασικές έννοιες και φαινόμενα. Τα θέματα των δραστηριοτήτων αγγίζουν πολλά από τα ενδιαφέροντα και τα ερωτήματα των μικρών παιδιών αλλά και των ενηλίκων. Τα θέματα από τη Φυσική αφορούν τις ιδιότητες και καταστάσεις της ύλης, τα θερμικά και τα καιρικά φαινόμενα, την κίνηση των σωμάτων, τη βαρύτητα και τους μαγνήτες. Τα θέματα των δραστηριοτήτων από τον Διαστημικό χώρο αφορούν το σχήμα της γης, του ήλιου και της σελήνης, τη θέση τους στο ηλιακό μας σύστημα, τις κινήσεις της γης και το φαινόμενο της εναλλαγής μέρας και νύχτας.

          Η κάθε ενότητα, πέρα από τη λεπτομερή περιγραφή της πορείας των δραστηριοτήτων, συνοδεύεται από τη βασική και απαραίτητη επιστημονική γνώση για τον εκπαιδευτικό που θα τις υλοποιήσει καθώς και από μια εκτενή περιγραφή εμπειριών από την υλοποίηση των δραστηριοτήτων στην τάξη. Σ΄ αυτήν παρουσιάζονται περιπτώσεις διδασκαλίας και μάθησης που προϊδεάζουν τον αναγνώστη για την ‹‹πραγματικότητα της τάξης›› και του παρέχουν ιδέες ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τυχόν δυσκολίες και απρόοπτα στην εφαρμογή τους.