Αρχιμ. Γκρέκας Αρίσταρχος

Αρχιμ. Γκρέκας Αρίσταρχος

Βιογραφικό_Γκρέκας

Ο Aρχιμανδρίτης Αριστάρχος Γκρέκας είναι Κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Είναι επίσης Διδάκτωρ Θεολογίας  και  Επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αρχιμ. Αρίσταρχος Γκρέκας είναι πτυχιούχος της Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβε με άριστα, Πτυχίο, Μεταπτυχιακό (MSc) και Διδακτορικό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε  Μεταπτυχιακό (MSc), στο αντικείμενο των Διεθνών Σχέσεων και Κυβερνητικής από το Durham University, με τίτλο: ''Πρόληψη Συγκρούσεων Βιώσιμη Ειρήνη και Ασφάλεια''. Επίσης ολοκλήρωσε επιτυχώς προγράμματα στο Oxford University και στο Cambridge University.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ολοκλήρωσε επιτυχώς μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Georgetown University - School of Foreign Service και δύο προγράμματα στο Harvard University - Kennedy School..

Από το 2015 έως το 2019, δίδαξε στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας με απόσπαση και ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό ΕΔΙΠ.

Διδάσκει σε σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ.

Έχει εκδώσει οκτώ βιβλία του και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με θεολογικό περιεχόμενο και στις διεθνείς σχέσεις. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια και ημερίδες.

Δείτε τα βιβλία του Συγγραφέα

Εμφάνιση:
Ταξινόμηση: