Καινοδιαθηκικά

Ατματζίδης Χαράλαμπος

Διαστάσεις

17X24 cm

Σελίδες

400

ISBN

978-618-81287-8-1

ID ευδόξου

41964224

Τιμή

25.57 28,41€

Ποσότητα

Προσθήκη στο Καλάθι

        Τα «Καινοδιαθηκικά» αποτελούν την τελευταία συλλογή από εισηγήσεις που πραγματοποίησα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και από άρθρα που συνέταξα με αφορμή διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις.

        Τα κείμενα που περιλαμβάνονται στα «Καινοδιαθηκικά» αναφέρονται σε πολλά και ποικίλα θέματα σχετικά με την Καινή Διαθήκη, όπως με την παύλεια θεολογία και ηθική, την ιωάννεια γραμματεία, την έρευνα για τον ιστορικό Ιησού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τον κλάδο της Θεολογίας της Καινής Διαθήκης, την μετάφραση των καινοδιαθηκικών κειμένων και την πρόσληψη των κειμένων της Καινής Διαθήκης από τους Πατέρες της Εκκλησίας.

        Σε πολλά από τα κείμενά μου αυτά επιχειρώ να εφαρμόσω μοντέρνες μεθόδους προσέγγισης των κειμένων της Καινής Διαθήκης. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μου αυτής. Ταυτόχρονα όμως αισθάνομαι ωραία που μου δίδεται η δυνατότητα να προσεγγίσω εκ νέου τα εμπνευσμένα καινοδιαθηκικά κείμενα και να ανακαλύψω σε αυτά, νέα στοιχεία, πολύτιμα, όχι μόνον για την επιστήμη της Καινής Διαθήκης αλλά και για την καθημερινή μας ζωή.

        Ταυτόχρονα είμαι βέβαιος ότι ο διάλογος με τους αναγνώστες των κειμένων αυτών θα με βοηθήσει να βελτιώσω την «επιστημοσύνη» μου.