Η Λειτουργικότητα της Θρησκείας στον 21ο Αιώνα

Αρχιμ. Γκρέκας Αρίσταρχος

Διαστάσεις

24X17 cm

Σελίδες

156

ISBN

978-618-5146-86-3

Τιμή

9.90 11,00€

Ποσότητα

Προσθήκη στο Καλάθι

Στο σύγχρονο κόσμο είναι εμφανής η αύξηση της θρησκευτικής επιρροής με αμφίσημες εκφράσεις, καθώς η θρησκεία αναγορεύεται σε σημαντικό δυνητικό παράγοντα των παγκόσμιων εξελίξεων.

Η λειτουργικότητα της θρησκείας κατανοείται μέσα από σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις. Επίσης για μια σφαιρική κατανόηση χρειάζεται μια συνδυαστική προσέγγιση του ρόλου της θρησκείας, τόσο στη θεωρητική όσο και στη  πρακτική βάση, εντός των πλαισίων των τεσσάρων πυλώνων της ασφάλειας, της οικονομίας, της πολιτικής και του πολιτισμού ώστε να κατανοηθεί η δυναμική της. Επιπρόσθετα, η ενεργός προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη πολεμικών συγκρούσεων και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία τόσο πνευματικά όσο και θεσμικά είναι παρούσα στις σύγχρονες προκλήσεις και εξελίξεις. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δίνει μαρτυρία με την διδασκαλία της, το βίωμά της αλλά και με πρωτοπόρες πρωτοβουλίες, με βάση το πνευματικό της κεφάλαιο που στηρίζεται στην παράδοσή της.